Covrigi de Braila

3,50 lei

Ingrediente: făină albă de GRÂU, ulei de floarea soarelui, zahăr, semințe de mac 0,02%, sare iodată, drojdie, aromă de fistic.

Poate conține urme de SUSAN.

Gramaje: punga 250g.

Golește

Covrigi de Braila, gustul clasic in interpretarea iepurasului covrigar

La Braila, dintotdeauna s-au mancat covrigi de Braila. Chiar aici, in patria graului, mesterii morari au facut mereu faina buna. Aveau la dispozitie cel mai bun grau.

La inceputul secolului trecut, Braila stabilea pretul cerealelor pentru toata Europa. Aici functiona Bursa de cereale. Ehe, ce vremuri! Un oras cosmopolit, bogat si cu un parfum aparte.

Cele mai mari mori din Europa functionau aici. Moara Violattos, construita in 1898 chiar de Anghel Saligny, cea mai mare moara pe abur din estul Europei, producea zilnic 15 de vagoane de faina! Un adevarat colos al acelor vremuri.

Apoi, in 1912, este finalizata moara Lykiardopoulos cu o suprafata de peste 11.000 de metri patrati, una din cele mai mari mori ale vremurilor sale. Aici se produceau zilnic, in perioada de varf, 25 de vagoane de faina!

Vremea a trecut si sa vezi intamplare. Intr-o zi, cand cauta prin dulapioare dupa ingrediente, iepurasul Rontaila a dat peste o veche reteta braileana. Ce sa vezi? Reteta era pe spatele unei vederi vechi cu Moara Violattos: covrigi traditionali cu o usoara aroma de fistic, tapetati cu seminte de mac si sare, fara conservanti sau alti aditivi alimentari in compozitie. Se foloseste faina din cea mai buna.

– Trebuie sa fie buni de aperitiv! isi spuse Rontaila si se apuca sa-i prepare in bucatarioara lui din Tinutul dulciurilor. O sa ii denumesc … covrigi de Braila, spuse iepurasul zambind.

Ce a iesit pana la urma va las pe voi sa ghiciti. Sau sa gustati!

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Greutate

250g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Covrigi de Braila”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.